Vortex HiFi linjefilter i BOB-teknologi

Vortex HiFi linjefilter i BOB-teknologi

Nytt - POWER OPTIMIZER med biologisk optimert båndbredde (BOB)

Et annet strømfilter i hi-fi-en? Det er allerede utallige! Dette vil den ene eller den andre si. På den annen side, hvis du spør hvordan det ideelle strømfilteret for å lytte til musikk skal se ut, blir det raskt klart at vi absolutt måtte bygge disse strømfiltrene med våre teknologier.

Så hvorfor nåværende filtre fra Vortex HiFi?

De første spørsmålene vi stilte oss selv var: Hvorfor til og med et strømfilter i hi-fi? Hva forbedrer et nåværende filter og hva har det med å lytte til musikk å gjøre?

 • Det er et faktum at strømnettet i dagens boliger har harmoniske på 50 Hz grunnfrekvens samt forstyrrelser fra noen tusen hjerter opp til langt inn i megahertzområdet. Spesielt er frekvensområdet over 20.000 XNUMX Hz mer og mer forurenset av svitsjede strømforsyninger (f.eks. energisparende lamper).
 • Det er også et faktum at klassisk forvrengning (dvs. interferens opp til ca. 500 Hz - det er K10!) har ingen eller ingen relevant effekt på lyden (se eksperimentet AUDIO).
 • Det er også et faktum at interferensen på strømnettene ikke endrer lydsignalet til enhetene, eller knapt endrer det, siden strømforsyningsenhetene har som oppgave å eliminere alle nettforstyrrelser gjennom deres ulike komponenter.
 • Ble ikke vurdert praktisk i Lydeksperiment rekkevidden godt over det vanlige forvrengningsområdet med sine transienter fra svitsjede strømforsyninger i området over 20.000 XNUMX Hz.
 • Ble ikke vurdert praktisk i Lydeksperiment også handleren som fanger husholdningskablene hennes.

Det vi derimot kan si med høy grad av sikkerhet er at interferensamplitudene utenfor lydområdet (over 20.000 XNUMX Hz) og HF-området knapt klarer å gjøre noen relevante endringer i lydsignalet. AUDIO-testerne kom også til dette synspunktet i de ovennevnte grunnleggende - Eksperiment.

Miljømedisin viser sammenhenger mellom høreapparatet og forstyrrelser i strømforsyningssystemet

Hvis du vender blikket bort fra lydsignalet, som ikke kan påvirkes på en relevant måte, mot å påvirke folk når du lytter til musikk, så kan alle hørselsfenomenene plutselig forklares!

Miljømedisin viser sammenhengen mellom ekstremt høye harmoniske og transienter i området over 4.000 Hz på mennesker. Som de miljømedisinske undersøkelsene under overskriften Skitten strøm eller skitten elektrisitet vise, ikke bare endre mange Kliniske bilder på grunn av forstyrrelser over 4.000 Hz, men den viser også eksplisitt forstyrrelser av høreapparatet i form av ørestøy. Dette resulterte Prof. Dr. Magda Havas også på en WHO-workshop i Praha. Forresten, lyder i ørene er også eksplisitt i RF spenner fra miljømedisin beklager.

mikrosurge-meter-up-203-gs
Måling av en energisparelampe med GS-måleapparat. Energisparelampen viser et høyere biologisk interferenspotensial enn et konvensjonelt hi-fi-system.

Det metrologiske grunnlaget for undersøkelsen av Magda Havas er basert på s.k GS enheter. 1 GS-enhet er 24 volt / sekund, det vil si en stigningshastighet. Denne økningshastigheten på 24 volt / sekund ble valgt slik at opp til 25 GS-enheter var det praktisk talt ingen vesentlige forstyrrelser for mennesker, i en sone fra 26 til 50 GS-enheter var det å forvente mindre påvirkninger og i området over 50 GS-enheter renovering av strømnettet med passende filtre anbefales.

Over kan du se den såkalte mikrosurgemåleren av Graham og Statzer. Du ser en måling ved en stikkontakt som en energisparelampe med strømforsyningen din er koblet til. Med 203 GS-enheter en verdi som viser en sterk negativ påvirkning på nervesystemet og dermed også på hørselssystemet (lyden). Fordi Magda Havas viste at ikke bare ørestøy, men også forvirring og hukommelsestap kan oppstå. Dette gjennom Skitten kraft forstyrrede hjerneferdigheter er avgjørende for å lytte til musikk. Her må akustiske mønstre gjenkjennes og sammenlignes med lærte mønstre. Dersom dette ikke lykkes, blir opplevelsen uklar og stress oppstår.

Microsurge-måleren viser nå at ikke bare hi-fi-apparater, men også elektriske forbrukere i lytterommet (også fra tilstøtende rom) har en betydelig innvirkning på høresystemet og dermed på den differensierte og avslappede musikksensasjonen.

Interim konklusjon:

Gjeldende filtre kan forbedre lyden betraktelig, spesielt når de fungerer i frekvensområdet som er spesielt biologisk følsomt – dvs. i frekvensområdet over 4.000 Hz opp til megahjerteområdet. Filtre som kun fjerner forvrengningen i nettverket kan, om i det hele tatt, gi små lydforbedringer. Det ideelle filteret bør allerede ha gode filtereffekter fra 4.000 Hz og fungere så langt som mulig inn i meganettverksområdet.

Vortex HiFi BOB - linjefilter med biologisk optimalisert båndbredde

I HiFi-området er det aktive nettoptimere og passive nettoptimere. Aktive nettverksoptimere er de eneste som kan redusere forvrengningen av 50 Hz-basisfrekvensen og er svært kostbare. Disse filtrene fungerer, om i det hele tatt, bare i området opp til ca 20.000 XNUMX Hz. Energisparende lamper og andre belastninger med svitsjede strømforsyninger fungerer mye høyere.

Den nedre TCO 99-spektrummålingen viser tydelig at en energisparende lampe genererer spesielt sterk interferens rundt 60.000 320.000 Hz og dens harmoniske opp til ca XNUMX XNUMX Hz på nettverket. Til sammenligning genererer en halogenlampe (ikke en strømforsyning med byttet modus) praktisk talt ingen forstyrrelser. Derfor er disse ideelle for lytterom.

TCO99 Band2 E-felt målelampe sammenligningstekstDe aktive filtrene fungerer ikke i de biologisk svært kritiske områdene og er kun koblet til hi-fi-anlegget. Vi har aldri sett et filter som dette for en gulvlampe. Det ville også blitt for dyrt. Men hørselen din bryr seg ikke om det er dårlig hørsel på grunn av forstyrrelser fra systemet eller gulvlampen.

Løsningen ville være passive parallellfiltre. Men for å dekke det biologisk sensitive området helt nedover, må filtrene være veldig store (store kondensatorer), noe som igjen fører med seg betydelige lydproblemer via virvler og begrenser båndbredden betraktelig oppover.

Derfor utviklet vi vårt BIR-konsept. BIR står for biologisk optimalisert båndbredde og muliggjør perfekt filtrering nøyaktig i frekvensområdet der det er påvist en medisinsk/biologisk effekt på nerve- og hørselssystemene våre.

Det betyr at BOB-linjefiltre har maksimal mulig lydforbedring av et linjefilter!

Til venstre kan du se samme måling som ovenfor med Microsurge Meter (203 GS-enheter) og til høyre samme måling kun med vår Power Optimizer med BOB-konsept.
Vi bruker en veldig stor kapasitet på 15uF i våre parallelle filtre, som har blitt kompensert i sin HF-oppførsel. De parasittiske effektene av disse store kondensatorene, som er ekstremt skadelige for lyden, reduseres dermed til et ekstremt lavt nivå. Norbert Maurer fikk patentert denne kompensasjonsmetoden i crossovere allerede i 1984.

Diagrammet nedenfor viser det grunnleggende forholdet mellom impedanskurven  (lav impedans tilsvarer høy filtreringsevne) og størrelsen på en kapasitet. Impedansen til 4,7uF-kondensatoren stiger allerede under 600 KHz mens 10nF-kondensatoren bare øker impedansen rett under 20MHz og forblir permanent under impedansen til 4,7uF-kondensatoren i HF-området. Med kondensatorer som er flere ganger større, stiger impedansen betydelig over 100 KHz og derfor kan bare grunnfrekvensen til en svitsjestrømforsyning filtreres. Overtonene, som er enda mer kritiske biologisk (fordi de har en høyere frekvens), forblir dårlige eller ufiltrerte.

impedanskurvekondensatorerTakket være kompensasjonsprosessen vår tillater filtrene våre økningshastigheter på over 50.000 30 volt / uSec, mens ellers bare rundt 30 volt / uSec ville være mulig med store kondensatorer. Under forskningen på årsakene til "kondensatorlyden", ble det vist for over XNUMX år siden at enhver ytterligere kompensasjon, selv opp til GHz-området, kunne høres tydelig. Derfor kompenserer vi så mye som mulig.

 • Skitten effektmåling med og uten Power Optimizer 1-filter.

Som ofte er tilfellet med audiofile rør, er filtrene direkte datert. I tillegg er ledningene og arrangementet av komponenter ekstremt HF - optimalisert. Tross alt, hvilken bruk er en perfekt komponent hvis feilen ikke kommer "via kabelen". Det audiofile prosesseringskonseptet er optimert av sølvloddetråd samt informerte og sølvbelagte ledninger (de to TOP-modellene).

Komponentene er montert vibrasjonsdempet og delvis innkapslet. I tillegg er filtrene prisavhengige hos alle teknikker Ved en feiltakelse, Vortex HiFi for Eliminer forstyrrelser og Stress ned har tilgjengelig.

Selv om vi har å gjøre med high-end produkter til våre filtre, er en lav prissetting ekstremt viktig for oss, fordi du trenger disse filtrene flere steder i lytterommet og mange steder i huset. Derfor har vi unnlatt overflødig, optisk og haptisk tilbehør og designet filtrene rent funksjonelle. Dette er fordi, i motsetning til uttalelsene fra de vanlige filterprodusentene, er det ikke hi-fi-systemet, men som de miljømedisinske undersøkelsene viser, hele elektriske installasjonen forverrer hørselsinntrykket.

At installasjon av hele huset med din forstyrrelse og dens individuelle komponenter (antenner) er årsaken til reduksjonen i musikkkvalitet, viser også daglig erfaren praksis i high end hi-fi. Her hører vi forskjeller i lyd ved bytte av strømkabler men også stikkontakter og nettsikringer. Foreløpig er ingen endringer i lydsignalet målt – men tydelig hørt. I dag kan disse tydelig hørbare endringene i lyd forklares med den utsendte elektrosmogen og det biologiske/medisinske perspektivet - og det uten noen signalforandring!

Derfor har vi utviklet 3 forskjellige Power Optimizers i 3 kvalitetsklasser slik at du kan løse lydproblemene dine på en differensiert måte. Interferensundertrykkelseseffekten målt med mikrosurgemåleren er den samme for alle 3 strømoptimalisatorene.

BOB - Power Optimizer-modellene

Power Optimizer 1 AIO:

Parallelt linjefilter med Vortex HiFi BOB-konsept. 15uF kondensator med HF-kompensasjon opp til 13.000 XNUMX volt / uSec. Alt i ett - informasjon og vibrasjonsdemping. Stykke 99 € Tilgjengelig januar 2017

Power Optimizer 2 PI Ultra:

Parallelt linjefilter med Vortex HiFi BOB-konsept. 15uF kondensator med Ultra Speed ​​​​HF-kompensasjon opptil 51.000 1 volt / uSec. PI - informasjon og vibrasjonsdemping. Kabling med informerte, sølvbelagte ledere. XNUMX Schuko stikkontakt.
Stykke 199 € Tilgjengelig desember 2016

Power Optimizer 3 Ultra Diamond:

Parallelt linjefilter med Vortex HiFi BOB-konsept. 15uF kondensator med Ultra Speed ​​​​HF-kompensasjon opptil 51.000 4 volt / uSec. Ny diamant - PI - informasjon med 1 ekstra edelstener inkludert diamanter og biologisk vital keramikk. Vibrasjonsdempende. Kabling med informerte, sølvbelagte ledere. XNUMX Schuko stikkontakt.
Enkel 399 € Tilgjengelig desember 2016

Last ned (PDF, 300KB)

Testrapport lytteopplevelse: Vortex HiFi BOB-filter her

Testrapport audiophil-online: Vortex HiFi BOB-Filter her

4 tanker om “Vortex HiFi linjefilter i BOB-teknologi"

 1. Hei Mr. Maurer,

  Jeg ser frem til dine nye produkter!

  Et spørsmål som interesserer meg i forbindelse med filteret:

  En stor kapasitet på kraftledningen genererer også store utladningsstrømmer (magnetiske felt). Hvis du bruker flere av dem i hele huset, har du ikke også lekkasjestrømmer i hele huset?

  Så kan du si at eliminering av interferensspenninger langt oppveier genereringen av interferensstrømmer når det kommer til påvirkningen på mennesker? Så godta dette?

  hva er din mening om dette?

  Takk og hilsener
  M

  1. Hei Mr. M,
   Jeg kan svare på spørsmålet ditt i én setning eller i en bok. Først i tre setninger.

   I de medisinske undersøkelsene jeg kjenner til, blant annet av prof. Dr. Magda Havas, negative effekter på kliniske bilder, mentale evner og lyder i ørene. Strømmene og magnetfeltene som ble skapt da interferensspenningene ble redusert ser ikke ut til å ha hatt en negativ effekt. Under de medisinske undersøkelsene ble det brukt 20uF Stetzer-filtre (15uF i Europa). Våre egne undersøkelser med vårt HRV-EKG viser også forstyrrelser ved interferensspenninger og ingen i strømmene som oppstår i forbindelse med filtreringen. Fra et bygningsbiologisk synspunkt er magnetfeltene også klassifisert som ukritiske.
   Et detaljert svar på spørsmålet ditt avslører både de vitenskapelige grensene innen miljømedisin og fysikk. Den viser også myndighetenes, forsiktig formulerte, problematiske håndtering av spørsmålet om elektrosmog.
   Diskusjon om parallelle filtre (her Stetzer-filter) for å redusere lavfrekvent elektrosmog Test Health Canada Stetzer-filtre

   I løpet av de neste ukene vil jeg derfor systematisk svare på spørsmålet ditt i flere deler under overskriften Aktuelt fra mitt ståsted.

   Bare så mye på forhånd.
   Det er ingen vitenskapelig holdbar begrunnelse for å bruke et BOB-filter. Det er heller ingen vitenskapelig begrunnelse for å ikke bruke et BOB-filter. Siden de fysiske virkningsmekanismene ikke er vitenskapelig avklart, er vi avhengig av praktiske medisinske «tips». Disse viser at forstyrrelser på strømnettet har en negativ innvirkning på mennesker. Dette knyttet til ulike kliniske bilder men også til mentale evner og lyder i ørene. Disse forstyrrelsene ser ut til å øke betydelig fra 2.000 Hz og å bli proporsjonalt mer kritiske med økningen i frekvensen. Det finnes ingen vitenskapelig forklaring på disse fenomenene. Vitenskapelige metoder feiler her fordi ceteris paribus-tilstanden i forbindelse med mennesker er umulig for en vitenskapelig undersøkelse på grunn av mangfoldet av individer og personer under "elektrosmog" endres permanent - ikke ceteris paribus. Dette er imponerende vist av Wien ATHEM-studien, der nerveimpulser ble permanent endret over lang tid, selv etter at eksponering for HF lenge var slått av! Så så lenge det ikke finnes en funksjonell vitenskapelig modell for påvirkning av felt på mennesker, kan det ikke skapes seriøs vitenskapelig kunnskap. Vi er derfor avhengig av plausibel observasjon av praksis – inkludert medisinsk praksis.

   Vennlig hilsen
   Norbert Maurer

   1. Takk for kommentarene, jeg tar boka da.. 😉

    Som kunde vet jeg hvor godt produktene dine fungerer, men hvorfor er det spennende. Også i betydningen å unngå ytterligere (ubevisste) kilder til interferens, ser jeg frem til dine videre forklaringer.

    Hvis du har tid (ha..ha..) til å finne på andre produkter, er det en annen grellantenne i huset med MHz-signaler: telefonlinjen med ADSL osv.

    En teknisk endring av telefonforbindelsen i huset (fiberinstallasjon med telefonnett 'simulert' internt av fiberterminalen) ga meg massive, tidligere ukjente ørestøy. Selv papegøyen vår reagerer på dette med ekstrem rastløshet. Jeg kunne tydelig identifisere dette ved å koble det fra. Hva jeg kan gjøre forblir åpent.

    Med vennlig hilsen
    M

    1. Hei Mr. M,
     hvis jeg ser det riktig er du i New Zealand. Men teknikkene til telefonsystemene bør være sammenlignbare. Jeg skal se på problemet, samt kabel-TV og TV-antenner.

     Å påvirke ADSL-problematikken gjennom informasjon er allerede over 30. runde. Jeg må avklare i hvilken grad plugger eller jordoptimerere med tilsvarende grensesnitt kan brukes. Selvfølgelig kan jeg enkelt utføre spektralmålinger på ADSL-linjer og deres feltstråling.

     Vennlig hilsen
     Norbert Maurer

Skriv en kommentar